Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

luni, 8 iulie 2013

Recenzie Mic dejun la Tiffany

Multumesc frumos librariei Libris pentru aceasta carte minunata si anume Mic dejun la Tiffany. Libraria Libris este o librarie online foarte populara in Romania unde gasiti carti in romana, dar si in engleza si carti online la preturi rezonabile.


Truman Capote
Paperback
Polirom
16 lei 
187 PAGINI
POLIROM, Colectia Top 10+



Descriere:
Cartea a cunoscut o ecranizare celebra in 1961, cu Audrey Hepburn in rolul principal.
Mic dejun la Tiffany este povestea unui scriitor care isi aminteste ca a cunoscut-o in urma cu cincisprezece ani, pe cind locuia intr-un vechi apartament din New York, pe Holly Golightly, o fata excentrica si misteri­oasa, care locuia in aceeasi cladire. In scurt timp, scri­itorul aspirant de atunci si fata aceasta ciudata, pe a carei carte de vizita era scris „calatoare”, devin prie­teni apropiati, iar opiniile si modul de viata neconven­tional, precum si lucrurile neobisnuite pe care le afla despre trecutul si aventurile prin care a trecut vecina sa ajung sa-l fascineze tot mai mult.
Firul narativ simplu, liniar al microromanului ii permite lui Capote sa-si rafineze stilul caracteristic minimalist, intr-o forma vie si proaspata, care i-a adus un succes masiv la cri­tica si public


Cartea m-a atras de prima oara cand am vazut-o si nu stiu de ce. Poate m-a atras titlul sau poate povestea dar ce stiu sigur e ca nu regret absolut deloc ca am citit-o.
Este genul de carte care iti ramane adanc in suflet pur si simplu prin simplitatea si naturaletea cu care autorul scrie. E o poveste frumoasa, cu situatii amuzante si mult comic de limbaj, cu rasturnari de situatie iar Holly, personajul principal este o femeie complexa, pe cat de noncomformista pe atat de unica, de originala si stilata. O femei cu un trecut neasteptat care si-a atins un tel in viata si care a trait exact asa cum i-a dictat inima.
 Bucurandu-se de o mare atentie din partea barbatilor pentru frumusetea si personalitatea ei, Holly a simtit mereu o atractie pentru lantul de magazine Tiffany prin care trecea ori de cate ori avea ocazia. Cartea Lui Truman este o combinatie irezistibila de noncomformism, ironie, rafinament psihologic si complexitate stilistica, o carte pe care o sa o adorati iar Holly e personajul pe care multi dintre noi il divinizam. O femeie care se bucura de viata petrecand cu tot felul de oameni bogati si influenti si incercand in permanenta sa ajunga cat mai sus si sa aiba tot ce isi doreste se imprieteneste cu vecinul ei pe care il numeste Fred pentru ca i se pare ca seamana cu fratele ei. Cei doi sunt din ce in ce mai apropiati, lasand impresia ca va exista o scanteie intre ei. Singurul lucru care m-a deranjat nu neaparat la carte ci mai mult la filmul cartii pe care l-am vazut dupa ce am citit-o a fost sfarsitul care nu era ca cel inchipuit de autor, poate pentru ca regizorul a incercat sa impresioneze spectatorul.
O carte superba, cu o ecranizare pe cinste cu Audrey Hepburn in rolul principal. Merita sa o cititi si sa vizionati filmul. Sunt sigura ca o sa va placa.


Citate:



2 comentarii:

  1. Si eu am citit-o acum cateva zile si o ador :)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am citit-o, dar stiu ecranizarea, ce unghiute ai, nuanta asta de galben am vazut-o si eu astazi prin magazine si imi facea cu ochiul!

    RăspundețiȘtergere