Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

chat box

duminică, 9 februarie 2014

Carti recomandate de Valentine`s Day

De-a lungul timpului a existat iubire de toate felurile. Unii iubesc anumite persoane, altii pe ei, altii obiecte, altii vise, altii iubesc sa iubeasca si ideea de a fi indragostiti. Iubirea este sentimentul care ne face sa ne simtitm vii. Sa iubesti o persoana poate insemna multe lucruri si sa vina in multe feluri. Iti iubesti mama, dar nu in acelasi mod in care iti iubesti partenerul. Iubirea e cea care te face sa faci lucrurui aiurite in preajma unei persone cand tu defapt esti foarte stapan pe situatie in general sau sa fii si mai aiurit decat de obicei, daca aceasta e o trasatura ce te caracterizeaza. Iubirea chiar iti da fluturi in stomac, te face sa iti transpire mainile numai cand te gandesti la el/ea dar iti poate oferi si sentimente negative precum teama de a nu-l pierde etc. Mai jos va las o lista cu carti cu adevarat bune, potrivite pentru sarbatoarea ce se apropie: Valentine`s Day sau mai bine zis Dragobete. Prin aceasta lista va arat ca dragostea exista in extrem de multe moduri si poate aparea intre cele mai diferite persoane.

1. The Notebook- Nicholas Sparks

Acest roman incearca sa ne demonstreze ca miracolele inca mai sunt posibile, ca viata inca mai poate fi traita sub semnul iubirii.  El este un maestru al cuvintelor si un mare iubitor al naturii, iar ea, o pictorita celebra in stare sa vada frumusetea acolo unde altii nu o vad. Povestea lor tulburatoare ii va fermeca pe cei care s-au indragostit de stilul lui Nicholas Sparks.

2.Jurnalul lui Bridget Jones- Helen Fielding

Jurnalul lui Bridget Jones, vandut in milioane de exemplare in intreaga lume, a fost ecranizat de Universal Pictures in 2001, cu Renee Zellweger, Hugh Grant si Colin Firth in rolurile principale, in regia lui Sharon Maguire.
Bridget Jones este femeia la „treizeci si ceva de ani”, tot timpul pe fuga, mereu in lupta cu singuratatea, kilogramele in plus, fumatul, alcoolul si avansurile sefului. Ea incearca sa-si tina viata, ca pe o barca, pe linia de plutire, si sa raspunda la o intrebare simpla: cum sa-si gaseasca perechea fara sa nimereasca peste unul din milioanele de misogini, maniaci, adulteri, obsedati sau perversi?

3. Pe aripile vantului- Margaret Mitchell

,,S-ar putea spune ca romanul Pe aripile vantului e unul dintre documentele cele mai ilustrative ale istoriei formarii unei natiuni. Transformarea insasi a mentalitatii unui personaj cum e Scarlett O'Hara simbolizeaza modificarea structurii sufletesti a tuturor celor hotarati sa mearga in sensul istoriei propriei tari. E, poate, un compromis, asa cum cred Ashley si Melanie; dar, in aceasta lume a relatiilor reci si brutale pe care nordul industrial o aducea pe pamantul plantatorilor sudisti, numai Scarlett si Rhett sunt apti sa supravietuiasca. Aici sta, poate, intelesul cel mai adanc al alegoriei pe care o reprezinta acest cuplu de indragostiti. [...] S-ar cuveni sa se adauge, insa, ca romanciera urma­res te cu consecventa sa minimalizeze implicatiile sentimentale ale eroinei sale; ca povestea de dragoste dintre rhett si scarlett e relatata, de aceea, cateodata, nu fara o oarecare ironie. Si ca, daca anume inflexiuni sentimentale se ivesc in naratiune (altminteri atat de lucid tesuta de Margaret Mitchell), aceasta se da toreste tot faptului ca scriitoarea s-a apropiat de realitatea psiholo­gica a perso najelor sale mai mult decat i-ar fi ingaduit unele premise de ordin estetic pe care si le fixase dinainte. Si, in acelasi timp, si faptului ca ea nu a putut, in pofida eforturilor evidente, sa-si depaseasca propriile sentimente, propria nazu inta spre frumusete.“ Dan Grigorescu

4.Mic dejun la Tiffany- Truman Capote

Cartea a cunoscut o ecranizare celebra in 1961, cu Audrey Hepburn in rolul principal. Mic dejun la Tiffany este povestea unui scriitor care isi aminteste ca a cunoscut-o in urma cu cincisprezece ani, pe cand locuia intr-un vechi apartament din New York, pe Holly Golightly. In scurt timp, scriitorul si tanara cu apucaturi stranii, pe a carei carte de vizita era scris „calatoare“, devin prieteni apropiati. Dupa cincisprezece ani, o cunostinta comuna ii arata scriitorului citeva fotografii cu un salbatic tinand in maini o figurina din lemn care semana foarte bine cu Holly.

5. Pacientul englez- Michael Ondaatje
Pacientul englez are drept personaje centrale patru oameni cu existente pustiite, impinsi de hazard sub acoperisul unei foste manastiri italiene, la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. E vorba de Hana, o infirmiera amortita de spectacolul suferintei si mortii atator soldati ingrijiti; Caravaggio, un hot si spion mutilat, dependent de morfina; Kip, un genist sikh care-si pune zilnic viata in pericol dezamorsand bombe; si mai e misteriosul pacient cu trupul ars, de nerecunoscut, ingrijit de Hana, pe care lumea il ia drept englez si care incepe sa dezvaluie o poveste de dragoste, cu aventuri in desert si scene de razboi, ce ajunge sa-i bintuie si sa-i transforme pe ascultatorii sai.

6. Mandrie si prejudecata- Jane Austen

„Astazi nimeni nu o poate ignora pe domnisoara Austen. Ea este mai infloritoare ca oricand. Cartile ei figureaza pe listele de bestselleruri, ecranizari ale romanelor sale nu contenesc sa apara pe micul sau marele ecran, intr-un vartej de baluri, calatorii cu trasura, plimbari prin paduri primitoare. Ea provoaca simpatii feministe, identificari romantice, nostalgia parcurilor tematice, reinsufletiri ale spiritului epocii georgiene, aprecierea conservatorilor, aprobarea marxistilor, omagii literare, abordari critice deconstructiviste.
Omagiul marelui public este egalat pe deplin de aprecierile criticilor. Aceasta renastere pe frontul criticii, care dureaza de mai multe generatii, isi da intalnire acum cu popularitatea generala, post-moderna, a scriitoarei, cu revirimentul clasic al citatelor din operele sale. Aparent retrasa fata batrana din Chawton, careia ii displacea orasul Bath, evita maritisul, isi ascundea scrisul cand incepea sa scartaie usa si lucra cu migala pe placute de fildes de doi inchi, a devenit un obiect al idolatriei universale, spre incantarea celor mai diferiti lectori.“ - Malcolm Bradbury

7. Jane Eyre- Charlotte Bronte

,,Felul cel mai concis de a defini importanta contributie adusa de Charlotte Bronte literaturii mi se pare a fi urmatorul: ea a atins expresia romantismului celui mai elevat prin mijlocirea celui mai frust realism.“ - G. K. Chesterton
„Ca pentru a acredita mitul romantic al efemeridelor de geniu, Charlotte Bronte (1816-1855) a creat in scurtul rastimp al vietii o opera remarcabila. Titlurile ei se succed, cu anxioasa precipitare, la intervale scurte (Jane Eyre, 1847; Shirley, 1849; Villette, 1853, The Professor, postum, 1857), ca tot atatea incercari de a exorciza un prea timpuriu deznodamant sau, macar, de a-i suspenda, vremelnic, iminenta. In Jane Eyre, aceasta tensiune tragica pare sa afle un ragaz prielnic care ingaduie sinteza fericita a traditiei prozei de analiza, inaugurata in Anglia de Jane Austen, cu fastul crepuscular al romantismului «gotic» si cu spiritul necrutator de observatie realista al romanului epocii victoriene, aflata atunci la inceputurile ei.“ - Cornel Mihai Ionescu

8. Apa pentru elefanti- Sara Gruen

parut in SUA in 2006, romanul Apa pentru elefanti a fost luni intregi Numarul 1 in topurile de vanzari din New York Times, Los Angeles Times, Wall Street Journal, USA Today, fiind desemnat in acelasi an Favourite Book of the Year de catre publicatia Newsday. In 2007, este recompensat cu premiile Booksense Book of the Year si Bookbrowse Diamond pentru cea mai populara carte. Este tradus in peste 40 de tari, s-a vandut in 3 milioane de exemplare si va sta la baza unei productii cinematografice.
Primul rand: „Am nouazeci de ani. Sau nouazeci si trei. Ori una, ori alta“. Ultimul rand: „Pentru mosneagul asta, circul e casa lui“. Intre cele doua randuri se desfasoara povestea fascinanta a tanarului Jacob Jankowski, care in anii '30 isi face ucenicia vietii intr-unul dintre cele mai vestite circuri americane. Angajat sa aiba grija de animale, Jacob va descoperi sub marea cupola un univers cu personaje bizare si fascinante, dar cu reguli rigide ca ale unei caste. Insa va afla deopotriva ca circul nu inseamna numai stralucire si culoare, paiete si magie, rasete si ropote de aplauze, ci si animale maltratate, artisti in mizerie incercand sa uite sordidul cotidian cu ajutorul alcoolului de contrabanda, violenta si prostitutie, suferinta si tragedii, incertitudini si spaime. Pe acest fundal se perinda o galerie intreaga de figuri memorabile: Unchiul Al, directorul fara scrupule al circului; Kinko, clovnul pitic cu un zambet exagerat pictat pe chipul trist; „ciudatii“ cu trupuri contorsionate de suferinta; imprevizibilul si crudul August Rosenbluth, dresorul de animale care cade victima celor pe care i-a chinuit; Marlena, frumoasa lui sotie, dresoarea de cai, de care Jacob se indragosteste naprasnic si alaturi de care traieste o patimasa poveste de iubire; Rosie, elefantita cu personalitate si cu un secret care-i pune viata in primejdie. Fotografii alb-negru insotesc textul - instantanee surprinse la circurile americane de la inceputul secolului XX, imortalizand o lume unde minunile sunt iscate cu o lovitura de bagheta, se spulbera odata cu ultimul acord al orchestrei, dar iti lasa amintiri de-o viata.

9. Destine la limita- Katie McGarry 
Destine la limita este o lectura perfecta pentru fanii cartilor Chimie perfecta de Simone Elkeles, E usor sa te iubesc, Tammara Webber sau Fericirea incepe azi, Jamie McGuire.
Nimeni nu stie ce s-a intamplat in seara in care Echo Emerson s-a transformat, dintr-o fata populara, cu un iubit sportiv, ravnit de multe dintre colegele ei, in barfita paria cu cicatrice „monstruoase“ pe brate. Nici macar Echo nu-si poate aminti intregul adevar despre seara aceea oribila. Tot ceea ce stie este ca vrea ca totul sa revina la normal.
Dar cand Noah Hutchins, singuraticul teribil de sexy, imbracat cu geaca lui neagra din piele, obisnuit sa se foloseasca de fete, patrunde exploziv in viata ei, cu o atitudine de dur, insa si cu o surprinzatoare capacitate de intelegere, lumea lui Echo se schimba intr-un fel pe care ea nu si l-ar fi putut inchipui vreodata. Normal ar fi ca ei doi sa nu aiba nimic in comun. Iar cu secretele apasatoare ale fiecaruia, sa fie impreuna pare, in mare masura, imposibil.
Numai ca, la rascrucea destinelor lor, normalitatea capata alte valente, si nebuneasca atractie dintre ei refuza sa dispara. Iar Echo se vede nevoita sa se intrebe pana unde ar putea forta limitele, si cat ar fi dispusa sa riste pentru singurul baiat capabil s-o invete cum sa iubeasca din nou.

10. Sub aceeasi stea- John Green

Fara suferinta, cum am putea sti ce e bucuria?
Isi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viata mea? Ce vreau sa las in urma?
Desi un medicament miraculos i-a prelungit viata, Hazel Grace Lancaster, in varsta de 16 ani, are impresia ca de cand se stie a fost „in faza terminala“.
Insa atunci cand fermecatorul Augustus Waters, suferind si el de aceeasi boala cumplita, apare la intalnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisa.
Spirite inrudite, impartind acelasi farmec si acelasi simt al umorului, Hazel si Gus incep o cursa contra cronometru in care invata ce inseamna sa iubesti.
Sub aceeasi stea este un amestec de melancolie, duiosie, intelepciune si umor. “ – The New York Times

11. P. S. Te iubesc- Cecilia Ahern

Unii oameni asteapta o viata intreaga sa isi gaseasca sufletul pereche, in timp ce altii par sa fie impreuna de o viata. Holly si Gerry formau cuplul perfect, cu o casnicie minunata, inconjurati de prieteni si familie. Lumea era la picioarele lor, iar Holly nu isi putea imagina viata fara Gerry. Pana in ziua in care viata o obliga sa faca acest lucru.
Gerry moare din cauza unei tumori pe creier, iar Holly, ramasa singura, trebuie sa invete sa supravietuiasca. Printr-o „lista“ alcatuita din zece scrisori, Gerry o ajuta, de dincolo de moarte, sa ia viata de la capat. Vegheata ca de un inger pazitor, Holly devine puternica si independenta, reuseste din nou sa zambeasca si chiar sa iubeasca.
Cecelia Ahern a debutat la varsta de 21 de ani cu romanul P.S. Te iubesc, care a inregistrat o uimitoare popularitate si un imens succes de vanzari, fiind tradus in peste 40 de tari si ecranizat de studiourile Warner Bros, cu Hilary Swank si Gerald Butler in rolurile principale. In limba romana, la Editura Allfa, au fost publicate romanele: P.S. Te iubescSuflete perechePrietenul nevazutMultumesc pentru amintiriDisparuti fara urmaCadoul si Cartea viitorului.

12. Memoriile unei gheise-Arthur Golden

Bestseller international, numarul 1 in topurile din Europa si America, vandut in peste 4 milioane de exemplare si tradus in peste 35 de limbi. Ecranizarea romanului poarta semnatura regizorului Rob Marshall si a primit in 2006 un premiu Globul de Aur, 3 premii Oscar si 3 premii Bafta.
Ce este o gheisa? Un obiect al dorintei. O opera de arta in miscare. Un actor, un artizan, un entertainer, dupa traditia japoneza. Un tip uman la granita cliseului cultural, imposibil de redat in categoriile occidentale. Sau poate doar o femeie care poseda, in cea mai inalta masura, rafinamentul artelor lumesti.
Chiyo, o fata dintr-un sat de pescari, este vanduta unei okiya pentru a fi initiata in artele gheiselor. Ritualurile seductiei sunt nenumarate, intr-o lume al carei esafodaj se sprijina pe culorile unui chimono, pe dezgolirea unei cefe pictate, pe licitarea virginitatii unei adolescente sau pe teserea unei intrigi de budoar. Sayuri, pe numele ei de gheisa, ajunge sa stapaneasca destine, sa detina secrete si sa construiasca un imperiu al erotismului ritualic.

13.La rascruce de vanturi- Emily Bronte
Reconstituirea unei pasionante povesti de dragoste esuate din cauza unor prejudecati de netrecut. In cercul stramt al unei familii, fratele intervine brutal in destinul surorii sale. Blestemul sentimentelor impiedicate sa se desfasoare in firescul lor se intinde pe mai multe generatii intr-un roman cu o atmosfera de o densitate uluitoare.
Considerata una dintre cele mai frumoase carti ale literaturii din toate timpurile, La rascruce vanturi este o poveste pasionanta de dragoste si razbunare, scrisa intr-un stil alert, plin de forta, de o deosebita frumusete, care a consacrat-o pe Emily Bronte ca unul dintre cei mai mari scriitori englezi.
Cartea subliniaza forta distructiva a dragostei: Catherine si Heathcliff, desi impart o dragoste puternica, sfarsesc prin a se distruge reciproc.

14. Rebecca-- Daphne du Maurier

Rebecca este o poveste despre doua femei, un barbat si o casa. Doua femei: Rebecca, prima sotie disparuta pe mare, rebela si misterioasa, si doamna de Winter, actuala sotie, supusa si naiva. Un barbat, Maxim de Winter, pe care trecutul nu-l lasa sa-si refaca viata si o casa, castelul Manderley, a carui existenta se intrepatrunde cu destinul personajelor. O poveste despre dragoste si moarte scrisa in maniera romanelor de succes, dar care este in acelasi timp un exemplu timpuriu de intertextualitate, reflectand un alt roman, Jane Eyre de Charlotte Bronte.

15. Romeo si Julieta- William Shakespeare


„Personalitatea, asa cum o intelegem astazi, este o inventie shakespeariana, si e nu doar cea mai mare dovada de originalitate a lui Shakespeare, ci si adevarata explicatie a omniprezentei lui.“ - Harold Bloom
„Romeo si Julieta, cea mai minunata scriere despre iubirea petrecuta intre un barbat si o femeie pe care a produs-o cultura europeana, spune un singur lucru: in lumea omului nu exista «sex gol». Aici sarutul nu e cioraniana «intalnire intre doua salive», iar imbratisarea dintre doua fiinte care se iubesc nu e acuplare. Felul in care Romeo si Julieta se ating pentru prima oara (intalnirea mainilor) si se saruta pentru prima oara pune in miscare o asemenea suita de strategii spirituale (realizata printr-o formidabila mobilizare a cuvintelor), incat cei doi reusesc sa-i dea sexului, din prima clipa a intalnirii lor, dimensiunea sacrului. Sarutul slujeste la ceva: la indumnezeire.
Romeo si Julieta nu este altceva decat povestea exemplara a transfigurarii care are loc, prin cuvant, in actul iubirii, indiferent de timp, de civilizatie sau de identitatea partenerilor. Piesa lui Shakespeare ramane, si astazi, cel mai bun ghid de ascensiune erotica.“ - Gabriel Liiceanu

16. Chimie perfecta- Simone Elkeles
Baiat rau + fata cuminte = chimie perfecta
O poveste provocatoare si pasionala despre ce poti descoperi cand privesti dincolo de suprafata lucrurilor.
La Liceul Fairfield dintr-o suburbie a orasului Chicago, toata lumea stie ca intre elevii veniti din sudul orasului si cei din nord exista o reactie cam sulfuroasa. Asa incat atunci cand Brittany Ellis, sefa majoretelor, si Alex Fuentes, membru al unei bande de cartier, sunt obligati sa fie parteneri de laborator la orele de chimie, consecintele se anunta explozive. Niciunul dintre cei doi adolescenti nu este insa pregatit pentru cea mai surprinzatoare dintre toate reactiile chimice iubirea.
Pot ei sa sparga tiparele si sa inlature prejudecatile care ameninta sa-i tina la distanta?
Toata lumea stie ca sunt perfecta. Duc o viata perfecta.
Am haine perfecte. Pana si familia mea e perfecta.
Si desi asta e o minciuna sfruntata, m-am dat peste cap ca sa pastrez aparentele ca am tot ce-mi doresc pe lume.
Daca adevarul ar iesi vreodata la lumina, toata imaginea mea perfecta s-ar duce de rapa...
O carte pentru baieti rai si fete cuminti, pentru baieti buni si fete rele, o carte pentru baieti si fete, care a cucerit cititorii si blogosfera!

17. Eu si Marley- John Grogan

 Jennifer Aniston si Owen Wilson starnesc hohote de ras in rolurile lui John si Jenny Grogan, un tanar cuplu ce se gandeste la decizia ce schimba viata de a avea un copil. Apoi apare Marley, un adorabil pui exuberant de Labrador care chiuleste de la scoala disciplinara si transforma rapid gospodaria sotilor Grogan intr-o zona de dezastru. Dar cu o inima la fel de mare ca si apetitul lui pentru belele, Marley ii vede pe sotii Grogan trecand prin suisurile si coborasurile vietii, inclusiv noi locuri de munca, locuinte noi si provocarile nesfarsite de a creste o familie. In cele din urma, John si Jenny isi dau seama ca cel mai rau caine din lume scoate ce au mai bun in ei.

18. Lolita- Vladimir Nabokov

Din cauza subiectului sau extrem de socant - pasiunea morbida a unui barbat matur pentru o fetita de doispre­zece ani -, romanul Lolita a fost respins de editori, fiind publicat in Statele Unite abia dupa aparitia sa in Franta. Construita pe schema mitologica a povestirilor cu fauni si nimfe, Lolita este insa, inainte de toate, un poem de dragoste inchinat limbii engleze si posibilitatilor sale expresive.
Poveste a iubirii obsesive si blestemate a lui Humbert Humbert pentru nimfeta Dolores Haze, capodopera lui Vladimir Nabokov a fost, pe rand, carte interzisa, roman scandalos, obiect de cult, pentru a deveni apoi un roman clasic al secolului XX.
Cartea a stat la baza a doua celebre ecranizari, prima in regia lui Stanley Kubrick, cu James Mason in rolul principal, a doua sub bagheta regizorala a lui Adrian Lyne, cu Jeremy Irons in rolul lui Humbert Humbert.

19. Hotul de carti- Markus Zusak

Este anul 1939. Germania nazista. Tara isi tine rasuflarea. Moartea nu a avut niciodata mai mult de lucru, si va deveni chiar mai ocupata. Liesel Meminger si fratele ei mai mic sunt dusi de catre mama lor sa locuiasca cu o familie sociala in afara orasului München. Tatal lui Liesel a fost dus departe sub soapta unui singur cuvant nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede in ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul calatoriei, Moartea ii face o vizita baietelului si o observa pe Liesel. Va fi prima dintre multe intalniri apropiate. Langa mormantul fratelui ei, viata lui Liesel se schimba atunci cand ea ridica un singur obiect, ascuns partial in zapada. Este Manualul Groparului, lasat acolo din greseala, si este prima ei carte furata. Astfel incepe o poveste despre dragostea de carti si de cuvinte, pe masura ce Liesel invata sa citeasca cu ajutorul tatalui ei adoptiv, care canta la acordeon. In curand, va fura carti de la incendierile de carti organizate de nazisti, din biblioteca sotiei primarului, si de oriunde le mai putea gasi. Hotul de carti este o poveste despre puterea cuvintelor de a creea lumi. Cu o scriitura superb maiestrita si arzand cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a daruit una dintre cele mai durabile povesti ale timpurilor noastre.

20. Mos Goriot- Honre de Balzac


„... as vrea sa fiu catelusul
pe care ele il tin pe genunchi.
Traiesc cu bucuriile lor. Fiecare
iubeste in felul sau. Iubirea mea
nu face totusi nimanui niciun rau,
de ce lumea nu ma lasa in pace?
Sunt fericit in felul meu.“

Cand Goriot a sosit la pensiunea doamnei Vauquer, bogatia sa a provocat invidie, speculatii si un oarecare respect. La 1819, momentul in care incepe povestea, batranul traieste in conditii mizerabile, iar singurii sai vizitatori sunt doua doamne fermecatoare, prea frumoase ca sa fie si bune, care vin rar si ferindu-se de ochii lumii. Sunt fiicele sale, pretinde Goriot, iar singurul locatar dispus sa-i dea crezare este Rastignac, un tanar student sarac, dar ambitios, a carui tinta de viata este stralucitoarea societate din foburgul Saint-Germain. Fara indoiala, unul dintre cele mai bune romane ale lui Balzac, Mos Goriot transforma dragostea parinteasca excesiva intr-o tragedie la fel de devastatoare ca Regele Lear si analizeaza in profunzime doua obsesii epuizante: dragostea si banii.

Care carte va atrage cel mai mult din lista de mai sus. Cate se intampla sa fi citit deja din lista ?

19 comentarii:

  1. Am citit doar 4 din cele de mai sus, si pot spune ca intr-adevar, sunt niste carti demne de a fi citite si oferite de ziua Indragostitilor :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Spre marea mea rusine, nu am citit nici o carte din cele mentionate, desi am citit alte carti scrise de autorii respectivi. Cred ca jumatate din acele carti sunt pe lista mea de carti pe care vreau sa le citesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. pe masura ce citeam, ma gandeam ca o sa-ti las in comentariu numerele cartilor care mi-au placut :)) le-am pierdut sirul la un moment dat :)) super selectie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. O vai mie , m-ai pus intr-o dificlutate serioasa si am sa iti spun de ce anume. Am sa incep cu Lolita , a fost pe primul loc in anul 2012, pe langa ps te iubesc . Sunt cartile mele de suflet. Una din probleme apare aici Hotul de carti- Markus Zusak este cea mai frumoasa carte pe care am lecturato in acest an. Luna de fapt . Oricum mi-a placut atat de mult incat o recomand tuturor, doar pentru magia cuvinteleor din interiorul ei si a conceptului narativ.Romeo si julieta un roman care trebuie citit si inteles, este vorba despre mai mult decat experientele celor doi indragostiti , cu siguranta o sa va placa . Mandrie si prejudecata- Jane Austen si ane Eyre- Charlotte Bronte sunt carti minunate . Iar pe lista mea de lectura se afla pacientul englez si sub aceasi stea. Bianca frumoase recomandari. Desi eu cred ca voi lupta cu seria femei din cealalta lume. Dar cine stie ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mandrie si prejudecata am citit-o acum 2 sau 3 ani si inca este printre cartile mele preferate. Sub aceiasi stea pe mine m-a cam dezamagit, aveam asteptari mai mari de la ea, probabil pentru ca lumea o ridica in slavi, dar abia astept sa vad filmul.

      Ștergere
    2. Atat de frumos este romanul Lolita? O fata mica si un bosorog...mie imi da impresia ca este vorba despre o relatie incestuoasa de aceea ma feresc sa il citesc... Romeo si Julieta nici mie nu mi-a placut...iar cartea este o tragedie nu un roman, sa nu te superi pe mine pt observatie, probabil te-ai grabit cand ai scris.:x

      Ștergere
    3. paun catalina ,sa stii, scuze, nu mi-am dat seama....graba.Da o relatie incestuoasa dar pe mine ma prins , pentru ca nici pustoaica nu era tocmai cuminte ;))
      Lupu Diana sa nu am asteptari prea mari de la carte zici? De cele mai multe ori cartile ridicate in slavi cu ardoare nu ma prea incanta . Dar sunt oarecum curioasa, caci filme nu prea am rabdare sa vizionez.

      Ștergere
    4. E o carte frumoasa si cu siguranta iti va face placere sa o citesti, doar sa nu te astepti la ceva Dumnezeiesc asa cum o descriu altii, poate daca nu aveam asteptari atat de mari mi-ar fi placut si mie mai mult.

      Ștergere
    5. Tocmai asta e subiectul in Lolita, un barbat care este atras de o copila. Totul e la nivel pshilogic, e destul de interesant.

      Ștergere
    6. @ Lupu Diana he he m-ai linistit atunci . Oricum trebuie sa invat sa nu am atat de mari asteptari de la nimic caci ceea ce e judecat aspru de unii poate sa insemne ceva important, iar ceea ce e ridicat in slavi de altii sa nu insemne nimic . :)) Totusi este un sfat foarte bun .

      @ Stan Georgiana corect , cred ca genul acesta de romane ma inspira destul de mult. Au trairi cat de cat veritice si un joc dragut al mintii .

      Ștergere
  6. Din pacate nu am citit de cat 5 din cele 20 de carti, dar mi-au placut foarte mult si chiar merita citite, eu le-as reciti oricand cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care dintre ele Diana?

      Ștergere
    2. Jurnalul unei iubiri, Mandrie si prejudecata, Destine la limita, Sub aceiasi stea si La rascruce de vanturi :)

      Ștergere
  7. The notebook nu am vazut decat filmul pe care il ador, cartea nu am citit-o, intentionez sa imi cumpar toate cartile lui Sparks, fiindca am vizionat toate ecranizarile realizatd dupa romanele sale si sunt grozave. Vi le recomand.
    Jurnalul lui Bridget Jones nu am vazut filmul si nici romanul nu l-am citit insa stiu ca are populariate. Am avut de Helen Fielding Olivia Joules si imaginatia hiperactiva si am rasfoit-o si am dat-o la un schimb fiindca nu ma atragea deloc, insa sunt convinsa ca la felul cum am eu o obsesie sa detin toate cartile unui anumit autor, daca ma hoatarasc sa citesc Jurnalul lui Bridget Jones imi cumpar si olivia Joules si imaginatia hiperactiva:-)
    Pe aripile vantului? Un roman care m-a tinut cu sufletul la gura, trebuie sa-l cititi macar o data in viata. Exceptional. Filmul l-am vazut cand eram mai mica.
    Mic dejun la Tiffany nu am vazut filmul nu am citit cartea.
    Pacientul englez nu am vazut filmul nu am citit cartea dar intentionez.
    Mandrie si prejudecata am citit dar nu prea mi-a placut, mai mult mi-au placut celelalte romane ale lui Jane Austen
    Jane Eyre mi-a placut enorm si romanul si filmul.
    Apa pentru elefanti superb, roman superb film, vi le recomand.
    Destine la limita nu am citit dar vreau.
    Sub aceeasi stea am citit dar nu m-a impresionat pana la, lacrimi, dar e frumoasa si de abea asept filmul.
    Ps te iubesc am vazut filmul cartea nu am citit-o, filmul nu mi-a placut. Cartile Ceciliei vreau tot la fel sa mi le cumpar pe toate.
    Memoriile unei gheise, am vazut filmul si am citit cartea cand a aparut in tara la noi fiindca am imprumutat-o de la o vecina, la timpul acela nu prea mi-a placut nu am inteles mare lucru din ea, acum vreau sa mi-o cumpar sa o recitesc.
    La rascruce de vanturi?!?! Mai are rost sa precizez cat de mult ador acest roman? Ecranizarile nu sunt reusite.
    Rebecca nu am citit-o nu am vazut film.
    Romeo si Julieta nu m-a impresionat...nici adaptarea pe la teatru, nici cartea..
    Chimie perfecta mi-a placut foarte mult toata seria astept ecranizari, fiindca dupa Laguna albastra exista ecranizariledeja celebre:-) .
    Eu si Marley? Cartea sufletului meu, am ras am plans e mai buna decat filmul dar si pe acela vi-l recomand, insa cititi cartea si vedeti cum o sa plangeti ca niste copii, o iubesc.
    Lolita nu l-am citit nu am vazut filmul, insa e atat de popular si clasic:-) incat o sa-i vina randul, posibil dupa ce citesc si De veghe in lanul de secara al lui Salinger.
    Hotul de carti vreau sa citesc romanul, vreau sa vad filmul, mi se pare interesant si frumos.
    Mos Goriot??? Ador acest roman, e plin de citate frumoase, e amuzant, tragic, comic, dramatic are de toate, e vorba despre iubire:D, saracul Mos Goriot. Vi-l recomand.
    Si acum sa tragem linie si sa vad cine ma intrece:-) , am citit din aceasta lista 11 carti, am trecut un pic de jumatate, suna bine:-) , ma ofticam rau daca nu as fi citit niciuna.
    Sincer va recomand ceea ce am citit si am precizat mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  8. Jurnalul unei iubiri: nu m-a impresionat cine stie ce...
    Jurnalul lui Bridget Jones: foarte haioasa
    Pe aripile vantului: am citit-o in copilarie, mi-a placut tare mult
    Mandrie si prejudecata
    Apa pentru elefanti
    Destine la limita
    Memoriile unei gheise
    La rascruce de vanturi
    Rebecca: o poveste care m-a intrigat atat de tare incat i-am dat fetei mele numele ei.
    Romeo si Julieta: nu mi-a placut, mi se pare cea mai slaba scriere a lui Shakespeare
    Chimie perfecta

    RăspundețiȘtergere
  9. Am vazut cateva filme adaptate dupa cartile de aici.In plus,mie nu prea-mi place Valentine's Day.E o sarbatoare copiata ca si celelalte,bineinteles,de la americani.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am citit doar cateva din aceasta lista, dar care mi-au placut foarte mult. Celelalte inca asteapta sa le devorez. :D

    RăspundețiȘtergere